Onderhoud rieten daken, garantie en renovatie

Onderhoud
De eerste vier jaar vraagt een nieuw rieten dak geen bijzondere onderhoud voorzieningen. Na die tijd adviseren wij het dak regelmatig te laten inspecteren om slijtage en schade te voorkomen. Door zon, regen, hagel en wind is een rieten dak aan slijtage onderhevig. Ook vogels, mos en algen kunnen voor plaatselijke schade zorgen. Om het dak zo lang mogelijk in een gezonde staat te houden zal regelmatig onderhoud uitgevoerd moeten worden. Bovendien behoudt het rieten dak op die manier de uitstraling die u voor ogen heeft, maar zal ook de levensduur van het riet worden verlengd. Tegenwoordig zien we dat een rieten dak wordt aangetast door algen en schimmels, dit moet snel worden gedetecteerd en schoongemaakt om verdere problemen proberen te voorkomen.

In Nederland is het klimaat en zijn de weersaspecten behoorlijk veranderd de laatste 20 jaar. Langdurige droogte in het voorjaar en zomer en lange periode van regen en vocht in de herfst.

Ook in de winter hebben we geen tot weinig periodes van vorst, daardoor in de plaats is het dus weer natter met regen dagen.

Onderhoudscontract
Wij maken het u heel eenvoudig met een onderhoudscontract. Met een vaste regelmaat komen we dan het riet inspecteren, mos en algen verwijderen en het dak herstellen – afhankelijk van de gemaakte afspraken. Informeer naar de mogelijkheden, wij zijn u graag van dienst.

Garantie
Wij geven 5 jaar garantie op de kwaliteit en uitvoering van een rietendak, dat door ons is aangelegd. Wij werken volgens de recente veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Renovatie
Wanneer een dak het einde van zijn functionele levensduur nadert, is het mogelijk om een dak te renoveren. Dit is met name het geval wanneer het riet nog van goede kwaliteit is, maar het dak door slijtage te dun is geworden. Tijdens het renoveren zullen wij het dak ‘doordekken’, waardoor de dikte van het dak wordt hersteld en het dak weer als nieuw lijkt. Op die manier kan renovatie de levensduur van een rieten dak zo met 7 tot 10 jaar verlengen.

Vrijblijvende inspectie
Indien u wilt weten of uw dak in aanmerking komt voor een renovatie, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen dan bij u langskomen voor een vrijblijvende inspectie.

Deel dit