Onderhoud rieten daken, garantie en renovatie

Onderhoud
De eerste vijf tot zeven jaar vraagt een nieuw rieten dak geen bijzondere onderhoud voorzieningen. Na die tijd adviseren wij het dak regelmatig te laten inspecteren om slijtage en schade te voorkomen. Door zon, regen, hagel en wind is een rieten dak aan slijtage onderhevig. Ook vogels, mos en algen kunnen voor plaatselijke schade zorgen. Om het dak zo lang mogelijk in een gezonde staat te houden zal regelmatig onderhoud uitgevoerd moeten worden. Bovendien behoudt het rieten dak op die manier de uitstraling die u voor ogen heeft, maar zal ook de levensduur van het riet worden verlengd.

Onderhoudscontract
Wij maken het u heel eenvoudig met een onderhoudscontract. Met een vaste regelmaat komen we dan het riet inspecteren, mos en algen verwijderen en het dak herstellen – afhankelijk van de gemaakte afspraken. Informeer naar de mogelijkheden, onze specialisten zijn u graag van dienst.

Garantie
Wij geven 10 jaar garantie op de kwaliteit en uitvoering van een rietendak, dat door ons is aangelegd. Wij werken volgens de recente veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Renovatie
Wanneer een dak het einde van zijn functionele levensduur nadert, is het mogelijk om een dak te renoveren. Dit is met name het geval wanneer het riet nog van goede kwaliteit is, maar het dak door slijtage te dun is geworden. Tijdens het renoveren zullen wij het dak ‘doordekken’, waardoor de dikte van het dak wordt hersteld en het dak weer als nieuw lijkt. Op die manier kan renovatie de levensduur van een rieten dak zo met 10 tot 15 jaar verlengen.

Vrijblijvende inspectie
Indien u wilt weten of uw dak in aanmerking komt voor een renovatie, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen dan bij u langskomen voor een vrijblijvende inspectie.

Deel dit